Retket ja matkat

Seniorit tekivät matkan Kangasala-taloon torstaina 11.4.2024. Reissulla oli täysi bussilasti taiteesta kiinnostunutta väkeä. 

Kangasala-talo on v 2014 valmistunut rakennus, jossa on kaupungin kokoustiloja sekä kulttuurikeskus. Talossa on monitoimisali, joka on rakennettu etenkin musiikkia ja teatteria varten sekä kuvataiteen tarpeisiin. 

Talossa oli meneillään Juha Merran ja Jouko Pullisen taidenäyttely "Dialogos - kuvankaunis keskustelu" ajalla 27.1. - 26.5.2024.

Opas kertoo näyttelystä ja myöhemmin taideteoksista. Erikoista taide-esineissä on se, että ne ovat kaikki tehty yhdessä ja teosten aikana taiteilijat käyvät työstään dialogia.

Näyttelyssä oli esillä paljon erikokoisia teoksia. Mm. Musta aurinko nousee... ja laskee, Gingo Piloba,  Pieni lammasseikkailu, Oksalla ylimmällä ja Laulu ruosteenpunaisesta kukasta, joitain mainitakseni. Useissa teoksissa oli käytetty materiaalina koivupuulevyjä ja peltiä. Taide poikkeaa suuresti esim. A Edelfeltin tai Von Wrightin veljesten maalaustaiteesta, mutta on erittäin mielenkiintoinen.

Näyttelyn jälkeen söimme lounaan kulttuuriravintola Jalmarissa. Tämän jälkeen siirrymme aurinkoiselle pihamaalle katsomaan taloa ulkoapäin sekä nousimme bussiin ja matkasimme takaisin koti-Pirkkalaan.