Helmikuu

Helmikuun eka jäsentilaisuus pidettiin kirkolla to 8.2.2024 ulkona vallinneen melko kirpakan pakkasen saattelemana. Aluksi nautimme tuttuun tapaan kahvit, teet ja pullat. Pastori Tuula Mannermaa toi seurakunnan tervehdyksen ja lauloimme virren 494. 

Päivän esitelmän piti yhdistyksemme jäsen Antero Saksala. Aiheena oli vanhustenhuolto, osallistuminen ja vaikuttaminen kunnan palvelujen kehittämiseen.  Hän totesi muunmuassa, että Pirkanmaan hyvinvointialue toimii edistyksellisesti ja kehittää digipalveluja sekä liikkuvia palveluja.

- Allaolevan linkin kautta voit lukea Pirkanmaan vanhusneuvoston toiminnasta ja jatkosuunnitelmista lyhyesti. 

Lisäksi keskusteltiin mm. lähitorista, joka kokoontuu viikottain Pihlajanmäen talossa. Pohdittiin myös sitä, onko se oikea ja tarpeeksi keskeinen paikka. Samalla se herätti keskustelua tilaselvityksestä ja pohdittiin uuden liikuntatalon tuomia mahdollisuuksia. Eräs vaihtoehto voisi olla uudisrakentaminen Soukonlahteen seniorien tarpeet huomioiden. 

Antero Saksala kertoi myös PEETUSTA, joka on

Pirkanmaan neljän eläkeläispiirin edunvalvonnan yhteistyöelin, jakaantuen

  •  Eläkeliiton Pirkanmaan piiri
  •  Pirkanmaan Eläkeläiset
  •  Pirkanmaan Eläkkeensaajat
  •  Pirkanmaan kansallinen senioripiiri


Jäsentilaisuudessa 22.2.24 seurakuntapastori  Varpu Miettunen-Hukari puhui yhteisöllisyydestä ja toisten mukana pitämisestä. Hän kehotti ihmisiä pitämään huolta toinen toisistamme ja miettimään kuinka pidetään mukana henkilöitä, jotka eivät pääse omin avuin toimintaan. 

Pitkäniemen pitkäaikainen työntekijä Tuomo Nenonen kertoi Pitkäniemen sairaalan toiminnasta. Hän kertoi sairaalan monista vaiheista, hyvistä ja huonoista ajoista. Nenosen kerronta muutamilla värikkäillä sairaalassa vuosien varrella olleista tapahtumista sai yleisön mielenkiinnon pysymään vireänä ja tapaus Pitkäniemi onkin mielenkiintoinen. Nyttemmin sairaala on siirtynyt TAYS:in yhteyteen, johon valmistui uusi hoitoyksikkö v 2023.

Tuomo Nenonen puhuu Pitkäniemen sairaalan historiasta.