Retket ja matkat

Teimme joululounasmatkan Hauholle 30.11.23  Kirrisenjärven rannalle, Uisko Cateringin pitopalveluun. Paikalla on aiemmin toiminut Viittakiven opisto.

Saimme ensin kuumat glögit ja kuulla paikan historiasta. Jouluinen pöytä oli runsas ja saimme varmasti kaikki syödä itsemme kylläisiksi. Reipas puheen sorina täytti salin ruokailessamme. Lounaan jälkeen joimme torttukahvit. Jouluista tunnelmaa kohotettiin laulamalla jokunen joululaulu.


26.10.2023 retkeilimme naapurikaupungissa Tampereella. Aivan ensiksi ihailimme Pyhäjärven maisemia Pispalan näköalatasanteelta ja ihmettelimme kapeita katuja. Matka jatkui Pyynikin kautta Vuorekseen, sieltä Hervantaan. Yllätyskäynti Hervannan kirkossa. Maukkaan lounaan jälkeen riensimme pääkohteeseemme Tuomiokirkkoon. Urkumusiikki toivotti meidät tervetulleeksi urkuri Esa Toivolan toimesta ja kirkon esitteli tuomiorovasti Olli-Pekka Silfverhuth, vanha ystävämme Pirkkalasta. Kotiin palasimme kaikki aistit kylläisinä.


Torstaina 16.3. tallusteltiin Toiviossa 

Reippaat seniorit kävelivät Toiviossa. Keväinen aurinko piristi kävelyä.  

Tässä kävellään Bauhausin kohdalla kohti sen parkkipaikkaa, johon jätimme autot.

Vierailimme 10.3.2023 Tampere-talossa. Aluksi kuuntelimme Filharmonian
illan konsertin harjoituksen. Kapellimestarina oli amerikkalainen Hugh
Wolff ja solistina venäläinen Alena Baeva. Tuon jälkeen teimme opastetun
kierroksen Talon kulisseissa ja uumenissa. Lopuksi nautimme maittavan 
lounaan ravintola Tuhdossa. Mielenkiintoisella retkellä oli mukana 43 senioria.

Lounastimme Tamperetalon ravintolatiloissa.


Viikkokävely torstaina 2.3. Killossa 

Lähdimme matkaan Nuolialan koulun p-paikalta ja joukkoa veti tuttuun tapaan Lassinaron Matti. Kiersimme kävelytietä ensin Metsäkulmantielle ja siitä pienen matkaa Killontorintietä ja pitkin Teivaantietä päiväkodille. Jatkoimme vanhaan Killoon Rason kautta, jonka talot ovat jo 2000 -luvun arkkitehtuuria. Sieltä Killontielle, jossa näimme vanhoja puurunkoisia ja -vuorattuja alku-peräisiä taloja ja sitten Silvontien kautta urheilukentän sivuitse Moisiontielle ja Lemmantien kautta takaisin Killontorintielle ja edelleen koulun p-paikalle. 


Viikkokävely torstaina 2.2.2023 Loukonlahdessa

Helmikuun eka viikkokävely tehtiin mukavalla porukalla ja hyvän sään vallitessa, kiitos mukavasta lenkkiseurasta. Kiersimme Seuriksen pihalta Pienelänkujan kautta Pyhäjärven rantaan, josta venesataman kautta Loukonlahdentielle ja koulun kautta takaisin.  Reissu tehtiin hieman alle tunnin. 


Teatterimatka Helsinkiin lauantaina 11.2.2023

Bussimatkan lopuksi nautimme maittavan lounaan hotelli Haagassa ja sen jälkeen  näimme  Tommi  Kinnusen  romaaniin  perustuvan  näytelmän  " EI KERTONUT KATUVANSA". Se kertoo suomalaisnaisista, jotka työskentelivät Saksan armeijalle jatkosodan aikana. Työskentely arvostetulle asevelikansalle onkin muuttunut maanpetturuudeksi. Välttääkseen vankileirin joukko naisia lähtee raskaalle ja vaaralliselle matkalle, toisiaan auttaen, valintojaan miettien. 


Mukana matkalla oli 50 senioria.